Craiova: 25 iunie, ultima zi de depunere a formularelor privind confirmarea plăţilor la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul somează agenţii economici pentru plata impozitului şi contribuţiilor aferente salariilor.

Agenţii economici mai au la dispoziţie doar două zile pentru a-şi depune declaraţiile privind efectuarea plăţilor către bugetul general al statului.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, toţi agenţii economici au obligaţia de a depune la Fisc formularele 100, 102, 103 şi 300, până la data de 25 iunie. Cei care nu se conformează legii se pot allege nu numai cu avertismente ci şi cu amenzi contravenţionale.

Pentru nedepunerea formularelor 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, 102 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale”, 103 „Declaraţie privind accizele”, 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată”, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 lei, pentru persoane fizice şi între 1.000 şi 5.000 lei, pentru persoane juridice.

De asemenea, contribuabilii trebuie să facă, până la 25 iunie 2009, calculul, reţinerea şi virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice, adică impozitul pe salarii. 

Potrivit Codului fiscal, plătitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plăţii acestor venituri, precum şi de a-l vira la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite