Craiova: Florin Costea este „naşul“ pandurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea a fost mereu greu de oprit de către panduri
Florin Costea a fost mereu greu de oprit de către panduri

Golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, se poate considera „naşul“ pandurilor, reuşitele sale aducând nouă puncte grupării din Bănie în duelurile cu gorjenii.

În două partide, ambele încheiate cu victoria cu 2-0 a Universităţii, atacantul vâlcean a deschis scorul, tabela fiind închisă apoi de Dina, respectiv Baird, iar în alta a punctat decisiv (1-0), într-un meci ce părea să se îndrepte spre o remiză albă. În total, Florin Costea a marcat de patru ori în derbiurile cu gorjenii, de trei ori în campionat şi o dată în Cupa României.

De când Pandurii a reuşit promovarea în Liga I, cele două echipe din Oltenia s-au întâlnit de nouă ori (de două ori în Cupa României). În campionat, Universitatea s-a dovedit mai bună, obţinând patru victorii (trei cu 2-0 şi una cu 1-0) şi un egal (2-2), gorjenii câştigând de două ori, în turul sezonului 2007-2008, scor 2-0, şi în returul campionatului trecut, scor 1-0.

În schimb, pandurii se pot lăuda că au scos de două ori Craiova din Cupa României: pe 27 septembrie 2007, în 16-imi (1-0, după prelungiri), şi pe 12 noiembrie 2008, în optimi (4-1, gol Fl. Costea pentru Ştiinţa). Universitatea a câştigat la Târgu-Jiu o singură dată, în returul sezonului 2006-2007, scor 2-0 (goluri Fl. Costea ’58 şi Dina ’75), meci disputat pe 4 mai 2007.

Derbiul dintre Pandurii şi Universitatea Craiova de luni seară este extrem de important pentru ambele echipe, aflate în lupta de menţinere în prima ligă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite