Craiova: O fetiţă de două luni a murit de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: O fetiţă de două luni a murit de foame
Craiova: O fetiţă de două luni a murit de foame

Micuţa Georgiana Burtea, din comuna Sadova din Dolj, a fost transportată ieri la Spitalul Judeţean din Craiova în stare gravă. Era în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. „Era neîngrijită şi slabă pentru vârsta ei. Practic ne-a murit în braţe“, a declarat Marian Trică, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Georgiana, abandonată la naştere

Mama fetiţei a lăsat-o în spital imediat după ce a născut-o. Angajaţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj au cerut integrarea în familie, fetiţa ajungând acasă în urmă cu trei săptămâni. „I-am dat să mănânce, iar după cinci minute, am văzut că i s-a făcut rău. Sora mea a chemat salvarea, iar ieri ne-au anunţat că a murit“, povesteşte cu lacrimi în ochi mama fetiţei, Elena Burtea.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/august/MVI_0302.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Georgiana nu este singurul copil decedat în familia Burtea. Vecinii susţin că soţii au avut zece copii, dintre care patru au murit. „Ei nu ştiu carte, domnişoară. Nu au grijă de copii aşa cum trebuie. Noi am aflat tot de la ei că le-au murit din copilaşi.  De vină sunt şi autorităţile, care au fost de acord şi nu le-au luat copiii“, a spus Mircea Zamfir, vecin.


Claudia Medeleţ, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-a produs tragicul eveniment. Părinţii vor fi decăzuţi din drepturi, dacă se va dovedi că nu pot avea grijă de copii.

Familia Burtea este atât de săracă încât nici nu are bani să îşi înmormânteze fetiţa de două luni. Casa în care stau de ani buni stă să cadă pe ei. Mâine vor merge la morga spitalului din Craiova, pentru a ridica cadavrul Georgianei.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite