Cum putem scăpa de transpiraţia excesivă, prin metode naturiste. Cât de eficiente sunt injecţiile cu botox

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum putem scăpa de transpiraţia excesivă Foto: onlinereport.ro
Cum putem scăpa de transpiraţia excesivă Foto: onlinereport.ro

Medicii susţin că transpiraţia este un fenomen natural şi sănătos şi contribuie întotdeauna la răcirea organismului. În momentul în care transpiraţia este excesivă atunci poate fi în cele mai multe cazuri un simptom al unei afecţiuni ascunse: hiperhidroza.

Specialiştii ne avertizează că în momentul în care transpiraţia este excesivă şi depăşeşte limitele normale atunci pacientul suferă cu siguranţă de hiperhidroză. „Această boală poate determina scăderea încrederii în sine, iar cele mai predispuse zone sunt tălpile, subraţul şi palmele. Pacienţii care sunt diagnosticaţi cu hiperhidroză trebuie să urmeze o dietă echilibrată şi trebuie să evite carbohidraţii complecşi. Trebuie să opteze pentru cereale cu conţinut ridicat de fibre, dar şi să consume opt pahare de lichid pe zi. Persoanele care transpiră şi în momentul în care stau la birou, iar condiţiile de muncă sunt cele normale atunci cu siguranţă suferă de hiperhidroză“, a spus medicul dermatolog Andrei Ciucă.

Metode naturiste pentru a scăpa de transpiraţia excesivă:

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune remedii împotriva transpiraţiei. Trebuie aplicat pe zonele cu probleme imediat cum aţi ieşit din duş. 

- Tinctura de brusture ajută la purificarea sângelui şi a fluidelor corporale. Se aplică pe zonele afectate de hiperhidroză.

- Oţetul din cidru de mere se aplică pe zonele cu probleme înainte de culcare, iar folosirea pe termen lung reduce destul de mult transpiraţia.

- Consumaţi zilnic ceai de salvie cu muşeţel, iar în aproximativă o lună vor apărea şi rezultatele. Veţi observa că transpiraţia excesivă va dispărea încetul cu încetul.

- Persoanele care au o transpiraţie excesivă trebuie să consume zilnic 400 de miligrame de magneziu. În doar o săptămână veţi observa aţi scăpat de transpiraţia excesivă.

Speicailiştii au mai precizat că în majoritatea cazurilor hiperhidroza apare la pubertate, atunci când poate fi localizată la palme şi tălpi. „Este bine de ştiut că hiperhidroza poate fi tratată, iar pacienţii pot înreca o gamă de remedii terapeutice. Această boală ne poate afecta viaţa de zi cu zi, iar majoritatea pacienţilor evită întâlnirile sociale. În momentul în care transpiraţia este în exces este indicat să consultaţi imediat un medic pentru a remedia acest lucru“, a mai spus medicul dermatolog, Andrei Ciucă.

În ultimii ani a apărut o metodă revoluţionară împotriva transpiraţiei: injecţiile cu botox. „Se injectează în glandele surodipare soluţia botulică pentru a le bloca. În urma acestei intervenii nu apar complicaţii, iar aceste injecţii durează până la şapte luni. Procedura se face în anestezie locală şi este nedureroasă“, a mai precizat medicul dermatolog Andrei Ciucă.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite