Peste 3.000 de craioveni ar putea rămâne fără căldură în calorifere la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datoriile craiovenilor la întreţinere îi vor lăsa fără căldură în calorifere
Datoriile craiovenilor la întreţinere îi vor lăsa fără căldură în calorifere

Cele 19 asociaţii din Craiova care nu au apă caldă încă din luna mai ar putea rămâne fără agent termic din cauza datoriilor de ordinul milioanelor de lei.

Pentru prima dată în istoria Regiei Autonome de Termoficare (RATf) Craiova, mii de craioveni ar putea să rămână fără căldură din cauza faptului că nu şi-au plătit datoriile. Dacă până acum rău-platnicii se bazau pe faptul că Termoficare va da drumul la agent termic în ciuda restanţelor la întreţinere, se pare că în anotimpul rece ce urmează acest lucru nu se va mai întâmpla.

Regia a pus gând rău celor 19 asociaţii cu datorii de peste 10 milioane de lei. În primăvară, conducerea Termoficării lua decizia de a sista apa caldă pentru 58 de asociaţii de proprietari şi locatari cu datorii foarte mari. În timpul verii, pe rând, asociaţiile au început să primească apă caldă pentru că oamenii au început să îşi achite din restanţe. Numai în luna septembrie s-au făcut încasări de patru milioane de lei. Din totalul de asociaţii cu probleme, 19 sunt şi în prezent fără apă caldă la robinete.

„Avem probleme foarte mari cu Asociaţia 14 din cartierul 1 Mai care are o datorie foarte mare de peste trei milioane de lei, dar şi cu Asociaţia nr. 24 din Craioviţa care are peste un milione de lei“, a declarat Sorin Iordache, directorul economic al regii.

Află care este valoare totală a datoriilor către Termoficare mâine, din

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite