VIDEO Ziua Revoluţiei la Craiova, sărbătorită între „Jos Guvernul!” şi „Gata, hai la masă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revoluţionarii au protestat împotriva Guvernului. Foto: Victor C. Boldîr
Revoluţionarii au protestat împotriva Guvernului. Foto: Victor C. Boldîr

Revoluţionarii craioveni au protestat ieri în centrul Craiovei împotriva Guvernului Boc chiar în timpul manifestărilor dedicate comemorării Revoluţiei din decembrie 1989. Cei peste 100 de revoluţionari nu au permis partidelor politice să depună coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Comemorarea a 22 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 s-a lăsat cu scandări împotriva Guvernului. Revoluţionarii au început protestul încă de la intonarea marşului de întâmpinare, venind dinspre Universitate în grup numeros. „Un pitic şi unu’ chior au distrus acest popor!”, „Jos Guvernul Boc” sau „Păcat, păcat de sângele vărsat!” au fost doar câteva dintre scandările revoluţionarilor care au ţinut să participe la ceremonie.

VIDEO


Revoluţionarii au continuat scandările până în momentul intonării imnului naţional şi au huiduit după discursul prefectului de Dolj, Nicolae Giugea. Aceştia au smuls panglicile de pe coroana depusă de reprezentanţii sindicatului „Forţa Legii”, în momentul în care de la microfon a fost anunţat faptul că vor depune jerbe şi reprezentanţii „altor sindicate şi asociaţii”, crezând că este vorba despe partide politice. Politicienii nu au fost lăsaţi să depună coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

VIDEO


Când manifestarea era aproape de final, revoluţionarii şi-au adus însă aminte că sunt aşteptaţi la masă, la un restaurant din Bănie, iar conducătorul de grup a strigat chiar în timpul huiduielor: „Gata, hai la masă!”. Prefectul judeţului le-a reamintit însă revoluţionarilor că manifestarea nu s-a încheiat, urmând defilarea jandarmilor şi a militarilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite