Craiovenii vor plăti mai puţin la impozitul pe clădiri şi terenuri anul viitor. Vezi cu cât!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii vor avea de plătit mai puţini bani pentru clădiri şi terenuri în 2012. Foto: arhivă
Craiovenii vor avea de plătit mai puţini bani pentru clădiri şi terenuri în 2012. Foto: arhivă

Aleşii locali au decis ieri să reducă impozitele aplicate cetăţenilor simpli ai Craiovei dar şi firmelor pentru clădirile şi terenurile pe care le deţin. Hotărârea a fost adoptată în absenţa primarului Antonie Solomon care a plecat de la şedinţă din cauza unui conflict iscat între membrii Consiliului Local şi edil.

Amendamentul privind reducerea impozitelor pentru craioveni şi firmele din Bănie a venit din partea consilierului Dan Cherciu, care a propus reducerea cu 5% a procentului de mărire aplicat până acum. Practic, craiovenii, dar şi firmele vor plăti mai puţin, iar bonificaţia de 10% pentru cei care plătesc până în 31 martie 2012 este în continuare valabilă. Potrivit consilierului Dan Cherciu, decizia implică o scădere a veniturilor încasate de Direcţia de Impozite şi Taxe din subordinea primăriei de 2,6 milioane de lei.
Impozitul se plăteşte anual în două rate egale până la 31 martie si 30 septembrie inclusiv. Impozitul anual pe clădiri, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

O altă decizie luată ieri de aleşii locali a fost scutirea de impozit pe maşină pentru persoanele cu dizabilităţi care şi-au adaptat autoturismul, propunere venită din partea consilierului Gheorghe Nedelescu. Acelaşi ales a propus şi reducerea cu 95% a impozitului pe maşinile electrice şi hibride din Craiova, amendament votat în unanimitate.

În urma unei solicitări făcute de o asociaţie a motocicliştilor din Bănie, viceprimarul Mărinică Dincă a propus ca deţinătorii a două sau mai multe motociclete să plătească o singură taxă de parcare, decizie aprobată de legislativul local.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite