Tabăra de astronomie se deschide astăzi în comuna Leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabara se deschide astazi si va avea 12 participanti. Foto: arhiva
Tabara se deschide astazi si va avea 12 participanti. Foto: arhiva

Asociația Quantum Era organizează în perioada 30 martie-4 aprilie 2012 în comuna Leu o tabără de astronomie, la care vor participa 12 tineri din România și Bulgaria.

“În cadrul acestei tabere 12 tineri din România și Bulgaria vor descoperi împreună cele mai importante conținuturi legate de astronomie, vor explora împreună cerul cu ajutorul unui telescop profesionist, vor învăța cât mai multe lucruri unii despre alții și despre modul în care pot aduce universul în existența proprie și vor răspândi mesajul lor pro-ecologie în comuna Leu și nu numai.

Ne propunem prin această tabără, pe lângă dezvoltarea personală a tinerilor, să stimulăm gustul acestora pentru știință și ecologie, ca vectori importanți ai dezvoltării ca individ.

Dintre cele mai "nonformale" activități enumerăm: secretele universului, simularea unui atac al extratereștrilor, top curiozități legate de ce este dincolo de atmosfera terestră, ce vedem pe cer în fiecare zi, sistemul solar și planetele-ce nu ați știut până acum!, telescoape și instrumente de urmărit cerul, ozn-uri și rachete construite din materiale reciclabile, expoziție de fotografie Hubble la școala din localitate, protejăm planeta-plantare de copaci, povești de o parte și de alta a Dunării,  Cât de departe sunt cele mai îndepărtate stele și cum ajungem la ele? etc”, se arată într-un comunicat al Asociației Quantum Era.
Activitatea face parte din proiectul ECO-SPACE, proiect finanțat de Comisia Europeană, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite