Ofertă în ştrandurile craiovene: pastă de mici înverzită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiţi cu băgare de seamă atunci când mergeţi la ştrand şi decideţi să vă cumpăraţi ceva de mâncare, dacă nu vreţi să plecaţi de la locul de agrement cu serioase dureri de stomac! Lucrătorii Direcţiei Sanitare Veterinare au găsit mâncare alterată, comercializată într-un ştrand din oraş.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au găsit săptămâna trecută într-un ştrand din oraş 14 kilograme de pastă de mici care se înverzise din cauza condiţiilor improprii în care fusese ţinută.

Potrivit conducerii DSVSA Dolj, întreaga cantitate a fost confiscată, iar societatea care comercializa carnea a fost amendată. „Carnea de acest tip nu poate fi păstrată decât la o temperatură de refrigerare cuprinsă între 0 şi 4 grade Celsius. Nu contează că e ţinută la frigider, dacă temperatura este de 8 grade. Oricum, se va strica“, a precizat Andrei Butaru, directorul instituţiei. 

Şi cumpărătorii din pieţele Băniei ar trebui să fie atenţi în momentul în care vor să achiziţioneze produse lactate sau ouă de la ţărani. „Săptămâna trecută am confiscat 200 de ouă şi mai multe sticle de lapte la PET din pieţe pentru că erau ţinute în condiţii improprii“, a mai spus Butaru.
Şeful direcţiei a precizat că în această săptămână inspectorii vor controla cofetăriile din oraş, acolo unde se comercializează produse care conţin frişcă, produs cu perisabilitate ridicată. „Noi sperăm să nu găsim probleme mari, având în vedere că, în ultimii ani, cofetăriile s-au înmulţit şi au început să producă mai puţin, nu mai fac prăjituri decât la comandă, nu le mai lasă şi pentru a doua zi“, a adăugat Butaru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite