„U“ Craiova - Sportul 1-0 / Piţi cu noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii au câştigat în prelungiri primul meci cu Victor Piţurcă pe banca tehnică, dar evoluţia lor a lăsat de dorit

Întoarcerea fostului selecţioner în Bănie i-a isterizat pe olteni. Aproximativ 20.000 de oameni au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco" pentru a o ajuta pe Ştiinţa să obţină prima victorie din acest sezon.

Meciul a început anost. Prepeliţă şi compania au arătat mai multă determinare decât la precedentele meciuri de campionat, dar Sportul a jucat extrem de prudent şi vreme de jumătate de ceas a blocat perfect orice încercare a adversarului de a se apropia de careul lui Vladimir Niculescu. Asta, spre nemulţumirea lui Piţi, care a făcut potecă prin faţa băncii tehnice.

Atmosfera s-a încins un pic abia după ce Wobay s-a hotărât să le reamintească fanilor craioveni de ce Adrian Mititelu a plătit, în 2007, o jumătate de milion de dolari în schimbul său. Leonezul s-a agitat foarte mult şi a şutat la poarta "studenţilor" din aproape orice poziţie. Primul său trasor a deturnat din drumul spre gol de Ghinga, iar următoarele două au fost parate de goalkeeper-ul bucureştenilor.

Salvatorul Stoianof

După pauză jocul Universităţii a continuat să lase de dorit. Oltenii au fost totuşi aproape să dea lovitura prin Mihai Costea. Fratele mai mic al "Briliantului" din Bănie a scăpat singur spre poarta Sportului, dar şutul său, cu latul, a fost respins în corner de tânărul Vladimir Niculescu.

În continuare nemulţumit, Piţurcă i-a trimis în teren şi pe Stoianof şi Firţulescu, iar cei doi s-au dovedit a fi decisivi pentru soarta partidei. Primul a marcat în prelungiri, cu latul, după o centrare a celui de-al doilea, care a căzut fatidic în faţa porţii oaspeţilor.

Craiova a obţinut primul întâiul ei succes în campionat, dar jocul ei lasă de dorit. Până la următorul meci, cel cu Pandurii, de peste două săptămâni, Piţi speră să poată schimba modul în care se exprimă echipa.

Craiova - Sportul 1-0

Universitatea: S. Lung Jr - Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă - Prepeliţă, Dilevski, Wobay (Firţulescu 73) - Dina (Gargorov 59), M. Costea , Al. Piţurcă.
Antrenor: Victor Piţurcă
Sportul: V. Niculescu - Farmache, Patriche, Ghinga, Maxim - T. Bălan, Cr. Irimia, Ferfelea (Postolache 65), Pătraşcu, Varga - Curelea (D. Lung 72).
Antrenor: Tibor Selymeş
Gol: Stoianof 90+1
Stadion "Ion Oblemenco": 20.000
Arbitru: Robert Dumitru.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite