I-au prins în timp ce luau şpagă să „aranjeze” un certificat medico-legal. Vezi aici despre cine este vorba!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un asistent medical de la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova a fost reţinut astăzi după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro pentru a interveni pe lângă medicii din instituţie să elibereze un certificat medico-legal „aranjat”.

Cristian Preda, asistent în cadrul IML Craiova, promisese că va obţine un număr suplimentar de zile de îngrijiri medicale, astfel încât cel care solicitase documentul să poată spune că vătămările suferite au fost mai grave decât în realitate.

Oamenii legii aflaseră dintr-o plângere de faptul că asistentul împreună cu Jana Păun, omul său de legătură, puseseră pe picioare o adevărată afacere din „aranjarea” certificatelor medico-legale. Cei doi facilitau acordarea unor zile suplimentare de îngrijiri medicale şi recalcularea alcoolemiei, unde şoferii au tot interesul să obţină o valoare mai mică decât cea prevăzută de legislaţia în vigoare pentru a evita întocmirea unui dosar penal.

Acţiunea a fost organizată de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi cu sprijinul SRI Dolj. După flagrant, atât Cristian Preda, cât şi Jana Păun au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj unde, în urma audierii, procurorul le-a emis ambilor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aceştia au fost introduşi în arest şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite