Şpăgarul de la APIA rămâne în arest. Drăgancea ceruse să fie eliberat pe motiv că este „cunoscut şi respectat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Drăgancea este acuzat de luare de mită
Sergiu Drăgancea este acuzat de luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel au decis ieri să respingă recursul formulat de apărătorii lui Drăgancea faţă de menţinerea în arest preventiv a fostului director de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Dolj.

Drăgancea, aflat în prezent în arestul IPJ Dolj, a susţinut în faţa judecătorilor că nu prezintă pericol public. „Eu nu constitui un pericol, pot spune că sunt cunoscut şi respectat, am studii superioare şi nu voi încerca să impietez în nici un fel desfăşurarea procesului penal, dacă sunt lăsat liber”, a spus Sergiu Drăgancea.


S-a plâns că are copii de întreţinut


Apărătorii directorului APIA au precizat că bărbatul are trei copii, dintre care unul minor,că nu prezintă pericol concret pentru ordinea şi liniştea publică, că nu există date concrete din care să rezulte că s-ar sustrage sau ar zădărnici procesul penal, astfel că nu se justifică privarea de libertate în continuare a acestuia. Procurorul de şedinţă a reamintit însă că nu există date oficiale care să ateste faptul că Sergiu Drăgancea ar avea copii.
Argumentele lui Drăgancea şi ale avocaţilor săi nu i-au înduplecat însă pe magistraţi care au decis, ieri după-amiază, ca Drăgancea să rămână în continuare în arest preventiv.
Sergiu Răducu Gelu Drăgancea a fost reţinut de procurorii structurii centrale a DNA pe 9 septembrie, după ce bărbatul a fost prins în flagrant luând mită 10.000 de euro, la restaurantul „Casa cu Tei” din Bănie. Anchetatorii susţin că banii reprezentau prima tranşă dintr-o mită de 25.000 de euro pe care directorul APIA Dolj o ceruse unui om de afaceri cu terenuri în Dolj pentru a proteja firma acestuia de un eventual control prin teledetecţie dar şi pentru a-i asigura prioritatea la repartizarea banilor de subvenţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite