Scandal de 30 milioane de euro pe drumul Craiova-Calafat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două tronsoane ale drumului Craiova-Calafat vor fi reabilitate în doi ani. Foto: arhivă
Cele două tronsoane ale drumului Craiova-Calafat vor fi reabilitate în doi ani. Foto: arhivă

Licitația pentru reabilitarea drumului care leagă comuna Galicea Mare de Calafat va fi reluată după ce Curtea de Apel București a decis să respingă plângerea depusă de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale împotriva unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor prin care a fost anulată excluderea firmei grecești Mochlos din procedurade atribuire, scrie wall-street.ro.

Decizia CNSC prin care a fost anulată hotărârea de atribuire a contractului în valoare de 140 milioane de lei către spaniolii de la Puentes Y Calzadas Infraestructuras SLU a fost, practic, menținută de Curtea de Apel București prin decizie definitivă și irevocabilă, iar în prezent CNADNR este nevoită să anuleze decizia de atribuire dar și să treacă din nou la evaluarea ofertelor depuse în cadrul licitatației care vizează reabilitarea unui tronson de 47 de kilometri din drumul național 56 Craiova-Calafat, între comuna Galicea Mare și Calafat. Potrivit wall-street.ro, CNADNR a exclus de două ori firma grecească de la licitație. Inițial, CNADNR a invocat motive legate de legalitatea scrisorii de garanție prezentate în cadrul ședinței de deschidere a ofertelor din data de 1 iulie 2011. Ulterior admiterii contestației formulate împotriva acestei decizii, autoritatea contractantă ar fi invocat neîndeplinirea cerințelor din caietul de sarcini.

CNADNR a scos la licitație lucrările pentru reabilitarea celor 84 de kilometri ai drumului Craiova-Calafat în mai 2011. Lucrările vor dura 24 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie. Proiectul este finanţat de către Banca Europeană pentru Investiţii şi de guvern.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite