Misiune urgentă: teren de Polivalentă. Cu câteva luni înainte de tăierea panglicii, edilii şi-au dat seama că trebuie să cumpere pământ pentru parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria trebuie să cumpere o parcelă de 709 metri pătraţi pentru a finaliza investiţia. Suprafaţa vizată de municipalitate este necesară pentru amenajarea unei parcări şi amplasarea unui rezervor cu apă pentru cazurile de incendiu.

Cu câteva luni înainte de inaugurarea Sălii Polivalente din Craiova, edilii au realizat că au nevoie de un teren, proprietate privată, situat chiar lângă şantier, pentru a putea finaliza investiţia. Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus aprobării consilierilor locali în şedinţa de joi, pe respectiva parcelă, cu o suprafaţă de 709 metri pătraţi, este prevăzută realizarea construcţiilor „rezervor apă incendiu şi parcaje“.
Primăria Craiova se vede acum nevoită să achiziţioneze terenul pentru a amenaja cele două obiective, în lipsa cărora proiectul reconstruirii Sălii Polivalente nu poate fi dus la bun sfârşit. Cum clădirea a fost distrusă tocmai în urma unui incendiu, necesitatea unui rezervor de apă nu mai cere vreo justificare. De asemenea, imobilul are nevoie de cât mai multe locuri de parcare, ţinând cont că în tribune încap 4.000 de spectatori.
Demersul privind achiziţionarea parcelei de 709 metri pătraţi a fost iniţiat ca urmare a ordinului nr. 109710/25.07.2011, emis de Compania Naţională de Investiţii, potrivit căruia pot fi începute lucrările „de finalizare aferente amenajării terenului şi reţelelor exterioare pentru Sala Polivalentă“. Municipalităţii îi revine responsabilitatea de a pune la dispoziţie, liber de sarcini, terenul aferent obiectivului, pentru ca proiectul să fie finalizat până la sfârşitul anului, atunci când expiră autorizaţia de construire. Preţul parcelei urmează să fie negociat de edili cu cei patru coproprietari.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite