Au reînceput lucrările la S200. Vezi aici cine a câştigat licitaţia de 10 milioane de euro organizată de Universitatea din Craiova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la S200 au fost reluate. Foto:arhivă
Lucrările la S200 au fost reluate. Foto:arhivă

Reabilitarea blocului S200, care urmează să devina Parc Tehnologic Universitar IT, a fost reluată luna trecută după ce reprezentanţii Universităţii din Craiova au desemnat firma câştigătoare.

Lucrările au fost întrerupte anul trecut după ce antreprenorul care câştigase iniţial lucrarea, firma piteşteană Argecom, a abandonat lucrările. Societatea a fost dată în judecată de subcontractantul lucrării, firma craioveană Polystart, pentru neplata unor lucrări în valoare totală de peste patru milioane de lei. Reprezentanţii Argecom au susţinut însă că motivul pentru care nu au continuat lucrările este lipsa de finanţare.

Universitatea din Bănie s-a văzut nevoită astfel să organizeze o nouă licitaţie, al cărei câştigător a fost desemnat abia în luna noiembrie. Subcontractantul iniţial al lucrării, firma Polystart, şi-a adjudecat lucrarea în valoare totală de 39, 345 milioane de lei fără TVA, aproximativ 10 milioane de euro, în asociere cu firma Recon. De altfel, potrivit anunţului de atribuire, asocierea condusă de Polystart a fost singura care o depus ofertă în cadrul licitaţiei deschise organizate de instituţia de învăţământ superior din Bănie. Asocierea de firme s-a angajat să nu subcontracteze lucrarea până la final, adică peste doi ani.

Valoarea totală a proiectului care prevede transformarea blocului S200 în Parc Tehnologic Universitar IT este de peste 80 milioane de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite