Vezi pe ce se duc banii tăi de întreţinere! Pierderile de energie termică au crescut cu 10 la sută anul trecut din cauza conductelor vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul anual al Regiei Autonome de Termoficare Craiova arată că instituţia stă prost la capitolul pierderi de energie termică. Soluţia ar fi modernizarea tuturor punctelor termice din Craiova dar şi a sistemelor de distribuţie.

Datele oficiale reprezentate de conducerea regiei indică faptul că pierderile au crescut de la 17,61 la sută, cât erau în 2009, pentru puncte cât şi centrale termice, la 22,57 la sută pentru puncte termice şi 33,69 pentru centrale termice. Principalele motive care au cauzat pierderile din 2010 ar fi, potrivit bilanţului, „starea tehnică necorespunzătoare a sistemului de distribuţie centralizată a energiei de la ieşirea din obiectivele termice la consumatorii finali“ şi „golirea instalaţiilor de încălzire, în vederea remedierii defecţiunilor apărute în sistemul de distribuţie“. În alte cuvinte, conductele regiei de termoficare sunt într-o stare avansată de degradare, iar defecţiunile apărute în sistem nu au făcut decât să crească procentul de energie termică risipită. Astfel, în anul 2010, cantitatea de energie termică cumpărată şi produsă a fost de peste 580 de milioane gigacalorii, din care s-a vândut peste 450 de milioane gigacalorii. Două măsuri urgente care ar putea scăpa regia de pierderi ar fi modernizarea tuturor punctelor termice urbane, precum şi reabilitarea sistemului de distribuţie a energiei termice. Recent, municipalitatea a primit 800.000 de lei de la Ministerul Administraţiei şi Internelor în vederea modernizării a 43 de puncte termice, prin înlocuirea tuturor utialjelor, echipamentelor şi instalaţiilor existente.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite