Pasajul suprateran a intrat în vacanţă. Lucrarea ar putea fi inaugurată la mijlocul lunii iulie a anului viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul suprateran ar putea fi inaugurat cu o întârziere de câteva luni. Foto: Victor C. Boldîr
Pasajul suprateran ar putea fi inaugurat cu o întârziere de câteva luni. Foto: Victor C. Boldîr

Lucrătorii firmelor SCT Bucureşti şi Erpia Craiova au luat ieri o pauză de 20 de zile de la munca istovitoare de pe şantierul pasajului suprateran care va fi ridicat la kilometrul zero al Craiovei, în Valea Vlăicii.

Constructorii, care susţineau la sfârşitul lunii septembrie că cel puţin 200 din cei 300 de metri ai pasajului vor fi betonaţi până la finalul acesti luni, dau din umeri, recunoscând că ar fi ceva întârzieri. „Ştiţi cum e, când ai o lucrare atât de complexă e imposibil să spui că se termină în ziua x. Sunt diverse motive pentru care se întâmplă asta: vremea, problemele subterane...la noi au fost reţelele de utilităţi din subteran. Termenul de finalizare e 25 mai 2012 plus sau minus o lună”,a spus Lucian Căpitănescu, administratorul Erpia Craiova. Potrivit documentelor oficiale, termenul de finalizare este însă 14 mai 2012.


Edilul-şef Antonie Solomon le ţine partea constructorilor şi susţine că a fost de acord ca aceştia să îşi ia o mică vacanţă de Sărbători. „Altfel erau cu gândul în altă parte”, e de părere primarul. Solomon a declarat pentru „Adevărul” că antreprenorii lucrării nu au reuşit să recupereze nici măcar o oră din întârzieri din cauza complexităţii cofragului de la pasaj. „E o întârziere de două luni care nu se poate recupera în niciun fel. Probabil că pe 13,15 sau 20 iulie vom inaugura pasajul. Acum am primit asigurări de la inginerul de proiect că pe 24 ianuarie vom juca Hora Unirii sub pasajul suprateran”, a spus Solomon.


Blocaj de 16 luni pentru un minut


Construcţia pasajului suprateran, proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 60 milioane de lei, a început în martie anul acesta şi a presupus închiderea principalei artere de circulaţie din Bănie de la Spitalul Filantropia până la Universitate. Potrivit studiului de fezabilitate al proiectului, viitorul pasaj suprateran de la kilometrul zero al Craiovei îi va scuti pe şoferii care tranzitează intersecţia din Valea Vlăicii cu puţin peste un minut de stat în trafic. În acelaşi document se arată însă că un avantaj major este creşterea vitezei de rulare a autovehiculelor în Valea Vlăicii de la 20 kilometri pe oră la 60 de kilometri. Muncipalitatea craioveană are în derulare şi licitaţia pentru pasajul subteran, care se va face pe sub intersecţia străzii Arieş cu A.I. Cuza, un proiect de 66 milioane de lei menit să preia traficul de pe bulevardul Carol I.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite