ÎPS Irineu a pus gând rău localurilor de lângă Mitropolie. Înaltul prelat a reclamat că nu se poate odihni noaptea din cauza zgomotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfinţitul Irineu, le-a pus gând rău patronilor de localuri situate în imediata apropiere a Palatului Mitropolitan. Înaltpreasfinţitul a depus nenumărate sesizări la instituţiile abilitate, susţinând că nu se poate odihni din cauza zgomotului.

Înaltul prelat s-a pus cu reclamaţiile pe capul proprietarilor restaurantului Craiova, al clubului Ambient, dar şi a hotelului-restaurant Green House, susţinând că nu se poate odihni din cauza zgomotului. Când a văzut că nu se rezolvă nici aşa, mitropolitul Irineu Popa a sunat chiar la 112 pentru a-şi reclama vecinii care, susţine înalta faţă bisericească, au dat muzica prea tare, mai ales în weekend.
Autorităţile de mediu spun că, la sesizarea mitropolitului, au fost la faţa locului pentru a face măsurătorile necesare, dar că, atunci când au ajuns, nu mai aveau ce măsura. „Am fost la cele două localuri, Craiova şi Ambient, dar opriseră muzica. Sigur au aflat de undeva că urmează să venim“, a spus şefa Gărzii de Mediu Dolj, Ileana Şerban, care a precizat că mitropolitul a făcut sesizarea pentru că „nu poate dormi de vineri până duminică din cauza muzicii şi a artificiilor“.


Zgomotul prea mare, nod în papură


Patronii localurilor vizate de mitropolit spun că măsurătorile demonstrează că zgomotul se încadrează în limite legale. Nicolae Budică, patronul restaurantului Craiova , susţine că este „terorizat“ încă din 20 iulie de înaltul prelat care locuieşte vizavi de local. „Au fost inclusiv aseară aici să facă măsurători (sâmbătă-nr.). Chiar eu am făcut cerere la Direcţia de Sănătate Publică să vină să vadă dacă depăşesc nivelul de zgomot admis. În primă instanţă, mi-au dat două buletine cum că nu mă încadrez şi Poliţia Locală m-a amendat cu 2.500 de lei până acum“, a precizat Budică, acesta adăugând că, la măsurătorile efectuate ulterior, s-a constatat că nivelul decibelilor este unul normal. Patronul restaurantului Craiova susţine că, deşi legea prevede ca măsurătorile să fie făcute atât în exteriorul cât şi în interiorul locuinţelor afectate de zgomot, mitropolitul a refuzat accesul lucrătorilor din instituţiile abilitate în incinta Palatului Mitropolitan.
Budică a declarat reporterilor „Adevărul“ că îi este teamă că localul pe care îl conduce va fi închis pentru 30 de zile pentru că mitropolitul i-ar căuta nod în papură. „Am făcut mii de nunţi din ’82, de când lucrez în restaurant. Mitropolitul e de trei ani aici şi până acum nu l-am deranjat. Acum deranjez. Am şi fost în audienţă la dânsul şi mi-a spus că vrea linişte. Aveam terasă aici, acum am închis-o cu termopane, ca să nu mai fie zgomot. Am băgat 50.000 de lei, dar tot îl deranjează. Mi-au dat amenzi repetate şi cred că vor să îmi suspende activitatea pentru 30 de zile, dar nici eu nu mă las. Voi apela la justiţie şi la presă, pentru că eu am tocmite nunţi. Nu te poţi juca cu un eveniment de genul acesta din viaţa unui om“, a mai spus patronul restaurantului Craiova.

Află ce spun autorităţile implicate despre acest caz astăzi, din

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite