Unii îi prind şi alţii le dau drumul! Funcţionara şpăgară de la Filantropia a primit pedeapsă cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Ştefania Pencea, registrator la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova, scapă de închisoare. Magistraţii Tribunalului Dolj au decis luni să o condamne la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, dispunând eliberarea acesteia, în ciuda faptului că funcţionara a recunoscut în faţa procurorilor că a primit bani, dar cu titlu de împrumut.

Pencea a fost prinsă în flagrant la mijlocul lunii septembrie în timp ce lua mită 500 de euro de la un ofiţer sub acoperire, căruia îi promisese că va interveni pe lângă un medic de specialitate pentru pensionarea pe caz de boală a soacrei sale.
Dovezile strânse de procurori arată clar că femeia, ale cărei convorbiri au fost interceptate, îşi făcuse un obicei din a cere diverse sume de bani pentru rezolvarea unor favoruri. Deşi au lăsat-o să zburde în libertate , judecătorii au hotărât totuşi că funcţionara trebuie să returneze cei 2.000 de lei primiţi anterior ca şpagă de la Veronica Anghel, cea care a anunţat iniţial ofiţerii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie de „tabieturile” registratorului. Pencea îi spusese femeii că va interveni pentru pensionarea medicală a fratelui său. Când a văzut că a rămas cu banii daţi, Veronica Anghel s-a plâns ofiţerilor anticorupţie, iar aceştia au decis să trimită un ofiţer sub acoperire pentru a vedea dacă funcţionara cade în capcană.  Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite