Are peste 12.000 de operaţii la activ. Citeşte povestea medicului clasat pe locul al doilea în campania „Doctorii cu care Craiova se mândreşte”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Georgescu este chirurgul care are peste 12.000 de operaţii la activ
Ion Georgescu este chirurgul care are peste 12.000 de operaţii la activ

Ion Georgescu este unul dintre chirurgii renumiti din Craiova si un profesor apreciat de rezidenţi. De-a lungul carierei a efectuat peste 12.000 de intervenţii chirurgicale.

De când este şeful Clinicii I Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă,  profesorul a avut o contribuţie extraordinară în dezvoltarea chirurgiei laparoscopice, prin colaborări cu medici din Italia, şi a reuşit să extindă aria intervenţiilor chirurgicale de mare anvergură, cum sunt cele din domeniul oncologic. În prezent, peste 50% dintre intervenţiile chirurgicale din clinică sunt laparoscopice. În 2010 medicul a fost decorat de preşedintele României cu distincţia Meritul Sanitar în Grad de Cavaler. „Am făcut tot posibilul ca şi clinica pe care o conduc să fie la standardul celor din străinătate”, a declarat specialistul. Ca o recunoaştere a carierei sale, publicaţia online Top Medici l-a ales în 2008 drept cel mai bun medic din România, medicul craiovean reuşind să câştige cea mai înaltă distincţie şi la categoria „cel mai bun chirurg”, acolo unde i-a întrecut pe profesorul Irinel Popescu sau pe Doru Filipescu.
Vâlcean la origini, medicul Ion Georgescu a absolvit Facultatea de Medicină în Bănie. Povesteşte că medicina i-a intrat atât de mult pe sub piele că în primii ani de practică la spitalul judeţean a locuit în spital pentru că făcea gardă după gardă. Profesorul Georgescu povesteşte că adevăratele satisfacţii sunt date de momentele când foşti pacienţi îl sună să îi mulţumească. „Satisfacţia mea cea mai mare este atunci când de Sărbători sau în una dintre zilele importante ale pacienţilor pe care i-am tratat, aceştia mă sună să îmi mulţumească“, a spus profesorul Ion Georgescu.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite