Protestul bicicliştilor craioveni ia amploare. Zeci de oameni au participat aseară la marş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii au participat la cea de-a doua ediţie a Green Cycle. Foto: arhivă personală
Bicicliştii au participat la cea de-a doua ediţie a Green Cycle. Foto: arhivă personală

Tot mai mulţi biciclişti din Bănie se alătură mişcării „Masa Critică” prin care craiovenii pasionaţi de acest sport cer autorităţilor locale înfiinţarea unor piste speciale în oraş.

Bicicliştii sunt nemulţumiţi de decizia primarului Antonie Solomon de a interzice circulaţia bicicletelor în Parcul Nicolae Romanescu şi cer edilului să găsească soluţii pentru amenajarea unor piste pentru biciclişti. „Eu nu cer piste. Eu cer să mă lase să folosesc bicicleta în oraşul ăsta. Pentru asta nu trebuie să facă nimic, niciun efort. Momentan, în Craiova este interzis accesul cu bicicleta în toate parcurile şi pe anumite artere principale ale oraşului”, susţine Chip, utilizator al craiovaforum.ro.

Zeci de biciclişti au participat ieri seară la un nou marş de protest menit să atragă atenţia autorităţilor locale. Marşul a început în jurul orei 18 din faţa parcului Nicolae Romanescu, bicicliştii parcurgând un întreg traseu prin oraş, până în Piaţa Prefecturii.

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO!

Bicicliştii au participat la cea de-a doua ediţie a Green Cycle. Foto: arhivă personală


Craiovenii nu protestează numai prin marş, ci şi pe internet. 143 de biciclişti din Bănie s-au alăturat deja grupului „Green Cycle” pe Facebook.


La întoarcerea în funcţie, primarul Antonie Solomon a interzis accesul bicicletelor pe aleile parcului Romanescu, declarând însă că locuitorii oraşului care vor să practice acest sport sunt liberi să se ducă în Parcul Tineretului. În acest parc, bicicliştii au voie să circule doar pe aleile laterale, nu şi pe cea principală. Autorităţile promit însă că, odată cu modernizarea unor artere ale oraşului cu fonduri europene, ar putea fi amenajate şi piste speciale pentru biciclişti.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite