600 de elevi de la Colegiul Naţional Carol I din Bănie au fost evacuaţi. Coridoarele liceului s-au umplut de fum după ce tabloul electric s-a topit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 600 de elevi de la clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional Carol I au fost evacuaţi din cauza unei suprasolicitări a reţelei de electricitate care alimentează unitatea de învăţământ.

Cei 600 de elevi erau la ore când un incident produs la tabloul electric al clădirii a dus la topirea echipamentului, iar coridoarele s-au umplut de un fum înecăcios. Elevii au fost conduşi în primă fază în sala de festivităţi a liceului, însă apoi au fost trimişi acasă pentru că liceul a rămas fără căldură.

„Un cablu care face legătura între tabloul CEZ şi tabloul din Carol s-a topit, la fel şi contorul, izolaţia şi a ieşit fum. A venit echipa de intervenţie, însă am decis să sistăm cursurile pentru că nu există căldură în liceu”, a  declarat Dan Mic, directorul liceului. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.25.

image

Managerul a mai spus că toţi copiii au reacţionat foarte bine, evacuarea s-a făcut paşnic şi niciunul dintre elevi nu s-a intoxicat cu fum. Echipajul sosit la faţa locului a efectuat revizia tabloului electric, a înlăturat depunerile de fum din interiorul acestuia şi a înlocuit contorul.

„Pe fondul consumului specific perioadei foarte reci, contorul cu legături directe s-a supraîncălzit şi a generat fum dens, înecăcios şi depuneri de fum în interiorul tabloului electric. Un incendiu propriu-zis nu se putea produce datorită carcasei matealice care îl protejează“, a precizat Cristian Pâslaru, managerul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul CEZ Distribuţie.

Elevii vor recupera orele pierdute astăzi.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite