Un al doilea lot de autospeciale a ajuns la pompierii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele 21 de autospeciale se adaugă unui prim lot de 15 mașini de intervenție
Cele 21 de autospeciale se adaugă unui prim lot de 15 mașini de intervenție

21 de mașini de intervenție achiziționate în cadrul unui proiect prin Programul Operațional Regional vor ajunge în următoarea perioadă la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Olteniei.

Autospecialele livrate astăzi în prezența președinților de consilii județene din Dolj, Gorj și Vâlcea dar și a directoarei Agenției de Dezvoltare Regională, Marilena Bogheanu fac parte din al doilea lot de mașini de intervenție cumpărate în cadrul proiectului, în urmă cu câteva luni fiind livrate 15 autospeciale pentru descarcerări ușoare. Proiectul în valoare de aproape 12 milioane de euro prevede cumpărarea unui număr de 44 de autospeciale. Cu banii rămași necheltuiți, consiliile județene din Oltenia vor să cumpere noi echipamente de intervenție. "Dorim să achiziționăm scări pentru lucru la înălțime și cinci autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență - FRAP”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Potrivit directoarei ADR, Marilena Bogheanu, proiectul implementat în Oltenia este primul cu "vocație regională"."Un număr de 19 localități din cele cinci județe ale Olteniei vor beneficia de aceste mașini care sunt configurate extrem de modern. Scopul acestui proiect l-a reprezentat scăderea timpilor de intervenție în situații de urgență de la 35-40 minute în mediul rural la 12 minute, iar în mediul urban de la 20 minute la 6-8 minute”, a declarat Marilena Bogheanu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite