Doljul face investiţii în ritm de melc. Două treimi din banii alocaţi dezvoltării în primul semestru au rămas necheltuiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia judeţeană nu a reuşit să cheltuiască decât o treime din banii destinaţi investiţiilor pentru primul semestru, dar banii de salarii sunt consumaţi în proporţie de 78%.

Consiliul judeţean e primul când vine vorba de cheltuirea banilor pe salarii, dar merge cu frâna de mână trasă atunci când trebuie să implementeze proiecte de investiţii. Contul de execuţie a bugetului Consiliului Judeţean Dolj pe primele şase luni ale anului arată faptul că funcţionarii şi conducerea executivă a instituţiei doljene au avut grijă să cheltuiască cea mai mare parte a banilor destinaţi lefurilor, dar la capitolul investiţii doar 32 la sută din fonduri au fost cheltuite. Situaţia este şi mai gravă la instituţiile din subordinea CJ, unde numai 15 la sută din fondurile destinate dezvoltării au fost folosite în primul semestru din 2011.
Cele mai mari întârzieri se înregistrează la proiectele implementate din fonduri europene. Din 5,5 milioane de lei care trebuiau cheltuite în prima jumătate a anului, au fost consumaţi doar 383.000.

Află cum motivează autorităţile situaţia mâine, din "Adevărul" de Oltenia!


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite