Un singur internat funcţional, la trei şcoli de top din Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între Colegiile Naţionale Fraţii Buzeşti, Carol I şi Elena Cuza doar primul poate caza elevi. Deşi proaspăt reabilitat pe bani europeni, căminul de la „Cuza“ nu poate fi dat în folosinţă, pentru că nu are mobilier.

Consolidat, cu instalaţii electrice, sanitare şi termice refăcute, finisat, cu podele acoperite cu mochete, cu baie la fiecare cameră, cu acces la şase maşini de spălat, internatul Colegiului Naţional Elena Cuza este în acest moment doar o clădire unde încă miroase a var proaspăt şi atât. Încăperile spaţioase, unde ar trebui să fie câte patru locuri de dormit, dulapuri, noptiere, mese şi scaune sunt goale.

Click pe poze pentru a vedea GALERIA FOTO!

image

Explicaţia vine de la directorul colegiului: „În ciuda eforturilor, a adreselor scrise, Primăria Craiova a răspuns că ordonanţa care interzice achiziţia de mobilier este încă în vigoare. Am încercat să explic că aici e vorba de moblier şcolar, nu de birou, dar asta este. Am pierdut opt elevi din septembrie 2010 până în februarie 2011, care au fost nevoiţi să plece mai aproape de casă, fiind de la Dăbuleni, Filiaşi, Segarcea, pentru că părinţii nu le-au mai putut plăti aici gazda sau chiria“. La rândul ei, Primăria Craiova răspunde, prin purtătorul de cuvânt, Carmen Licu: „Autorităţile locale cunosc situaţia căminului reabilitat de la Colegiul Elena Cuza. În funcţie de prevederile bugetare se vor căuta soluţii pentru alocarea de fonduri în vederea achiziţionării de mobilier pentru acest cămin“. Administratorul Gheorghe Enache spune că s-au recondiţionat mese şi scaune pentru cantină, păstrând câteva mai robuste, care există din timpul celui de-al doilea război mondial. Ultima adresă a fost trimisă de directorul Năstase luni, 8 august 2011. Internatul Colegiului Cuza are o capacitate de 120 de locuri.

Află ce licee doljene mai cazează în prezent elevi mâine, din "Adevărul" de Oltenia!



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite