Primăria Craiova a parafat împrumutul pentru Waterpark-ul din Luncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova a semnat marţi cu banca landului Niederoesterreich din Austria, HYPO NOE, un acord de împrumut în valoare de 8,3 milioane de euro pentru cofinanţarea construcţiei parcului acvatic din Parcul Tineretului, proiect în valoare totală de 86,05 milioane lei.

Împrumutul a fost acordat Municipiului Craiova pe o perioadă de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de trei ani. Partea acoperită a parcului va adăposti o combinaţie de bazine de înot şi jocuri de apă pentru copii şi adulţi, ce vor putea fi utilizate pe toată perioada anului, dar şi zone de joacă. În aceeaşi zonă vor fi găzduite tobogane cu lansare de la înălţimi diferite, încăperi pentru solariu şi saune, precum şi canal cu apă curgătoare.

Bazin cu valuri artificiale

Partea neacoperită a parcului va cuprine un bazin cu valuri pe bază de instalaţie mecanică, elemente de joacă cu apa, cascade, platforme de joc, precum şi tunele şi pistă de alunecare. În acelaşi proiect tehnic, municipalitatea îşi arată intenţia de a construi un bazin de polo cu vestiare, duşuri, săli de pregătire şi tribune.

La sfârșitul lui 2010, primăria s-a împrumutat de alte 11,7 milioane pentru cofinanțarea construcției Centrului Multifuncțional, ridicat în locul fostului târg Romanești.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite