14 hotărâri luate de consiliul judeţean în şedinţa din septembrie au fost declarate „ilegale” de prefectul de Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Giugea consideră că cele 14 hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean sunt "ilegale". Foto: arhivă
Prefectul Giugea consideră că cele 14 hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean sunt "ilegale". Foto: arhivă

În referatul înaintat de prefectul Nicolae Giugea consiliului judeţean, înaltul funcţionar public îşi motivează decizia prin faptul că aleşii judeţeni nu au aprobat în cadrul şedinţei înlocuirea unor consilieri ale căror mandate au încetat de drept cu supleanţii acestora din liste.

Prefectul Nicolae Giugea a cerut aleşilor judeţeni revocarea celor 14 hotărâri, arătând în cadrul referatului prin care declara hotărârile „ilegale” că administraţia judeţeană „nu a avut componenţa prevăzută de lege pentru a funcţiona”. Pe 29 septembrie, aleşii judeţeni au votat încetarea de drept a mandatelor deţinute de consilierii Dan Păloiu şi Ionel Pană, după ce aceştia au fost excluşi din PDL. Ulterior, aleşii USL au refuzat să valideze mandatele supleanţilor din liste. Mandatele celor doi supleanţi au fost validate în şedinţa consiliului de luna trecută. „Avem un referat semnat de domnul prefect, prin care ni se comunică faptul că un număr de 14 hotărâri ale CJ sunt considerate ilegale. E un termen pe care îl întâlnesc pentru prima dată într-un asemenea document. Noi ştiam că prefectul poate aprecia nişte hotărâri ale CJ legale sau nelegale, nu ilegale, cum spune aici. Probabil ne consideră pe noi ilegalişti acum”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, care a precizat că în următoarea şedinţă de consiliu îi va informa pe consilieri de referatului prefectului şi le va cere să ia o decizie.
Printre hotărârile considerate de prefect „ilegale” se numără un protocol de colaborare încheiat între Consiliul Judeţean Dolj şi Filarmonica Oltenia pentru susţinerea Festivalului „Craiova Muzicală” cu 10.000 de lei, aprobarea unor bugete rectificate şi modificări aduse statelor de funcţii de la mai multe instituţii ale CJ Dolj.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite