UPDATE Craiovenii se pregătesc de facturi de infarct. Consiliul local a aprobat scumpirea gigacaloriei cu 50 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii vor plăti mai scump căldura, dacă proiectul va fi aprobat. Foto: Adevarul
Craiovenii vor plăti mai scump căldura, dacă proiectul va fi aprobat. Foto: Adevarul

Consilierii locali vor dezbate astăzi preţul propus de executivul primăriei pentru o gigacalorie: 280 de lei, faţă de 194 de lei, cât era până acum. Este de aşteptat ca propunerea să işte discuţii aprinse în consiliul local, având în vedere că PDL şi USL au anunţat deja că nu vor vota proiectul.

UPDATE Primarul Antonie Solomon a propus ieri un preţ de 255 lei pe gigacalorie, faţă de 280, cât propusese iniţial, pentru a răspunde astfel ameninţărilor USL dar şi PDL că proiectul nu va trece în consiliul local. Viceprimarul Mărinică Dincă a venit însă cu o altă propunere în şedinţa de astăzi, sugerându-le aleşilor să aprobe un preţ de 245 de lei pe gigacalorie. Părerile consilierilor au fost însă împărţite pe marginea proiectului de hotărâre, unii propunând un preţ mai mic, iar alţii chiar renunţarea la orice fel de scumpire. În cele din urmă, după două ore de discuţii, primarul Solomon a fost cel care a cedat. Edilul a fost de acord cu preţul de 245 de lei propus de Dincă, iar propunerea a trecut cu 14 voturi pentru (aparţinând consilierilor PDL) şi 12 voturi împotrivă (USL).

Pe lângă propunerea care vizează mărirea preţului la gigacaloria plătită de craioveni, aleşii vor dezbate şi un  proiect referitor la mărirea pierderilor la căldură de la 17 la 22% în cazul punctelor termice din Bănie şi de la 17 la 33% în cazul centralelor pe gaze. Reprezentanţii PSD, PNL şi PDL au anunţat deja ieri că nu vor vota niciuna dintre cele două propuneri.
Stai pe craiova.adevarul.ro şi află ce hotărăsc consilierii locali!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite