Se înfiinţează Complexul Energetic Oltenia. Decizia, luată de adunările generale ale acţionarilor cu unanimitate de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE Craiova va deveni parte din Complexul Energetic Oltenia
CE Craiova va deveni parte din Complexul Energetic Oltenia

Acţionarii complexurilor energetice din regiune au decis luni, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea, prin fuziune prin contopire, a Complexului Energetic Oltenia, care va reuni CE Craiova, CE Turceni, CE Rovinari şi SNLO.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, proiectul de fuziune aflat pe ordinea de zi a fost aprobat şi de către reprezentanţii acţionarilor minoritari Fondul Proprietatea, Termoelectrica SA şi ICM SA."Prin unanimitate de voturi, acţionarii şi-au exprimat în mod clar şi fără echivoc decizia de a crea în cel mai scurt timp o societate puternică şi viabilă, care să cuprindă atât sursele de cărbune, cât şi termocentralele aferente, asigurând cadrul necesar creşterii eficienţei şi asigurării surselor necesare pentru investiţii şi dezvoltare a societăţii", se menţioneaza în comunicat.

Complexul Energetic Oltenia va fi privatizat până la jumătatea anului viitor, potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FMI.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite