Surpriza Ford pentru Craiova: SUV pe platforma Fiesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua maşină care ar putea fi produsă la Craiova, după Ford B-Max, ar putea fi un SUV echipat cu motor de un mitru şi 90 de cai putere din generaţia EcoBoost, scrie site-ul autoexpress.co.uk, care au obţinut imaginile cu noul model.

Ford a anunţat că va produce, pe lângă modelul B-Max, încă un model de clasă B la uzinele din Craiova începând de anul viitor. Noul vehicul va înlocui producţia Ford Transit Connect, planificată iniţial pentru fabrica din România. Producţia lui Transit Connect va fi mutată în Spania, la Uzina din Valencia. Jurnaliştii de la autoexpress.co.uk scriu că frăţiorul mai mic al modelului Kuga va avea un preţ de pornire de 16.000 de lire sterline.


Click pe poze pentru a vedea GALERIA FOTO!

image


Automobilul 4X4 se bazează pe platforma Fiesta ca şi B-Max şi va fi echipată cu propulsoarele de 1 litru şi 90 cai putere din generaţia Ecoboost, fabricate la Craiova.
Primul concept al noului model ar putea fi prezentat chiar la Salonul Auto de la Geneva de anul viitor, având în vedere că şi prototipul B-Max a debutat la ediţia salonului din acest an. Maşina va fi comercializată în Europa, Statele Unite şi Asia.
Pe lângă motoarele de 1 litru, frăţiorul lui Ford Kuga va primi sub capotă şi propulsoarele de 1,6 litri cu sistem start&stop. Versiunea finală ar putea primi mai multe elemente de design de la Ford Kuga. Crossover-ul va intra în competiţie directă cu Nissan Juke.
Ford a testat deja un prototip Fiesta SUV. Conceptul era echipat cu anvelope Pirello Scorpion ATR, specifice autoturismelor tot-teren.
Producţia primului model Ford din gama B, B-Max este programată să înceapă în primul trimestru al anului viitor la fabrica de automobile din Bănie.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite