Ford a început producţia motorului EcoBoost în Germania. Vezi când va fi demarată producţia la uzina din Bănie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre fabricile coordonate de Flewitt se numără şi cea de la Craiova. Foto: arhivă
Printre fabricile coordonate de Flewitt se numără şi cea de la Craiova. Foto: arhivă

Ford a anunţat ieri că a demarat producţia de serie a motorului EcoBoost de un litru, cu turbocompresor şi injecţie directă, cunoscut drept cel mai mic motor al mărcii. Motorul, care dezvoltă o capacitate de până la 125 CP, va echipa în primă fază modelul Ford Focus, urmând a fi disponibil şi pe modelele B-Max şi C-Max.

Producţia de serie a motorului a fost lansată ieri în prezenţa primarului din Köln, acolo unde Ford susţine că a investit 134 milioane de euro în dezvoltarea unei linii de producţie de înaltă tehnologie. Cei 870 de angajaţi ai fabricii vor produce până la 300.000 de motoare pe an.
Totodată, Ford a reconfirmat faptul că, din prima parte a anului 2012, va demara producţia motorului EcoBoost de un litru în trei cilindri şi la fabrica de automobile din Bănie. „Capacitatea de producţie la nivel european ar putea creşte până la 700.000 unităţi pe an, având în vedere faptul că, în ceea ce priveşte fabricarea noului motor EcoBoost de dimensiuni mici, noua fabrică de motoare din Craiova, România, se va alătura fabricii din Köln, în producţia noului motor EcoBoost de 1,0 l, în prima parte a anului 2012. În următorii ani, Ford anticipează o extindere a producţiei în afara Europei, pentru a putea furniza motoare EcoBoost clienţilor din întreaga lume, dar şi o producţie globală de până la 1,3 milioane de motoare EcoBoost de 1,0 litri pe an”, se arată într-un comunicat al companiei.

Prefectul de Dolj Nicolae Giugea declara în urmă cu câteva săptămâni că oficialii Ford au confirmat faptul că vor demara producţia motorului EcoBoost în luna aprilie a anului viitor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite