Încă un furnizor Ford la Craiova. Cooper Standard va produce echipamente de izolaţie şi transfer al lichidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria componentiştilor care dezvoltă industria pe orizontală din jurul fabricii Ford din Bănie a fost completată recent, compania Cooper Standard anunţând la sfârşitul săptămânii trecute că intenţionează să deschidă în Bănie o nouă fabrică.  proiectul face parte din planul de extindere al americanilor.

Pentru început, Cooper Standard a bătut palma cu Ford pentru producerea echipamentelor de izolaţie şi transfer al lichidelor, precum şi a conductelor instalaţiei de frânare, însă americanii se gândesc şi la alţi clienţi.
„Pe lângă parteneriatul cu Ford, noile noastre operaţiuni din România vor furniza componente şi către alţi clienţi la nivel global“, a declarat Keith Stephenson, directorul operaţional al companiei. Furnizorul este unul dintre puţinii care au decis să construiască în Bănie o fabrică de tip greenfield, în condiţiile în care nouă dintre companiile cu care Ford colaborează s-au instalat chiar în curtea americanilor. Până în prezent, cea mai mare investiţie planificată de un furnizor Ford a fost cea a International Automotive Components (IAC), care a început în februarie construcţia de la zero a unei fabrici la Balş, investiţie estimată la 60 milioane de euro.

Conducerea companiei Cooper Standard estimează că va începe producţia de masă în 2012, ceea ce înseamnă că americanii se află deja în posesia suprafeţei pe care vor începe construcţia.

Află câţi oameni vor angaja americanii şi când va începe producţia de masă mâine, din

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite