Centru de pregătire pentru angajaţii Ford de la Craiova. ADR propune crearea unui cluster pentru industria automotive din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Ford s-ar putea califica în noul centru de pregătire de la Craiova. Foto: arhivă
Angajaţii Ford s-ar putea califica în noul centru de pregătire de la Craiova. Foto: arhivă

Muncitorii din cadrul uzinei de automobile Ford, dar  şi cei angajaţi de furnizorii americanilor se vor putea califica în cadrul unui centru de pregătire şi cercetare amenajat în acest sens la Craiova.

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunţat că va încheia un parteneriat cu Ford, Facultatea de Mecanică şi Primăria Craiova pentru depunerea unui proiect estimat la 12 milioane de euro în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. „Este vorba despre un centru care va fi amenajat în halele Facultăţii de Mecanică din spatele Agronomiei. Intenţionăm să creăm un cluster pentru dezvoltarea industriei automotive din zona Olteniei. Ford ne-a transmis că este de acord să încheie acest parteneriat. Ei sunt interesaţi cu precădere de partea de formare profesională a muncitorilor cu înaltă calificare”,a spus Marilena Bogheanu, directoarea ADR Oltenia.
Proiectul prevede renovarea şi extinderea clădirilor astfel încât să fie creat un spaţiu pentru activitatea de cercetare, dar şi ateliere de practică. Toate laboratoarele destinate cercetării şi inovării vor fi dotate cu echipamente ultramoderne. ADR aşteaptă în prezent de la Ford datele necesare creionării unei strategii care să fie depusă în cadrul proiectului. „Termenul limită pentru depunerea proiectului va fi stabilit până la sfârşitul anului însă sperăm că ne vor fi furnizate toate datele şi vom reuşi să încheiem parteneriatul rapid, astfel încât să ne putem încadra în termen”, a mai spus Bogheanu.

Reprezentanţii Ford România nu au dorit să furnizeze un punct de vedere, precizând că nu comentează cu privire la aceste aspecte.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite