Fordul de Bănie, lansat în luna mai a anului viitor. Vezi care va fi capacitatea de producţie a fabricii de la Craiova în 2012!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bordul nu este foarte diferit faţă de maşina-concept. Foto: Carscoop
Bordul nu este foarte diferit faţă de maşina-concept. Foto: Carscoop

Autorităţile locale şi jurnaliştii au mers astăzi în câteva dintre secţiile uzinei Ford de la Craiova, în cadrul unei vizite menite să spulbere zvonurile potrivit cărora Ford se pregăteşte să plece din Bănie.

Reprezentanţii Ford au ţinut să vorbească despre investiţiile în tehnologia folosită pe noile linii de producţie pregătite în prezent pentru modelul B-Max şi au permis accesul presei în zona în care se testează prototipurile B-Max dar şi în secţia Motoare, unde se lucrează la prototipurile motorului Fox.

Cele care au înaintat însă un termen pentru lansarea oficială în producţie a modelului B-Max au fost însă autorităţile locale. „În luna mai încep lucrul efectiv. În martie se va face o probă a utilajelor din fabrică”,a spus prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care a adăugat faptul că uzina de la Craiova va avea o capacitate de producţie de 120.000 de unităţi, iar ulterior, când va fi lansat şi un al doilea model în producţie la fabrica din Bănie, capacitatea va ajunge la 300.000 de unităţi.

 Potrivit primarului Antonie Solomon, investiţiile totale în fabrică la nivelul acestei luni ajunseseră la suma de 500 milioane de euro, edilul precizând că vizita a fost una „liniştitoare”. „Apăruseră fel şi fel de zvonuri. Se discutase chiar că Ford ar urma să plece în Rusia şi că o parte dintre furnizori îşi caută deja noi amplasamente acolo. Toate au fost numai zvonuri”,a  spus Solomon. Preşedintele Ford România, Jan Gijsen, le-a comunicat autorităţilor că în primul trimestru al anului 2012 vor mai fi investite la Craiova alte 175 milioane de euro, iar în luna aprilie a anului viitor va fi lansat în producţie şi motorul în trei cilindri care va echipa atât modelul B-Max cât şi Focus.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite