Ford, companie de cuvânt: americanii au anunţat că amână angajările până în 2013-2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul angajaţilor de la Ford nu se va mări până în 2013. Foto: arhivă
Numărul angajaţilor de la Ford nu se va mări până în 2013. Foto: arhivă

Vicepreşedintele Wolfgang Schneider a dezvăluit la Salonul de la Frankfurt că recrutările vor începe abia în 2013-2014.Uzina din Bănie va ajunge la capacitate maximă de producţie abia în 2015, atunci când va demara producţia celui de-al doilea autovehicul.

Americanii pun frână campaniei de angajări de la nivelul uzinei din Băniei, aşa cum reiese din declaraţiile recente ale vicepreşedintelui Ford pe probleme guvernamentale şi de mediu, Wolfgang Schneider. În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt acesta a precizat că planul de afaceri trimis de Ford către guvernul român prevede faptul că fabrica din Bănie va ajunge la o capacitate de 300.000 de unităţi abia în 2015, nu în 2012, aşa cum se stipulase iniţial în contract. „Trebuie să înţelegem că în industria auto nu toate lucrurile merg conform planului iniţial”,a spus Schneider la Salonul de la Frankfurt, citat de Ziarul Financiar.
Deşi conducerea Ford promisese autorităţilor din Bănie chiar în urmă cu câteva luni că va începe recrutările din această lună la uzina de automobile, americanii s-au răzgândit. „Ford va creşte numărul angajaţilor de la Craiova aproape de momentul în care vom lansa producţia celui de-al doilea model. Conform planului de afaceri, vom începe să angajăm personal suplimentar în 2013-2014. Acum avem la uzină aproximativ 3.500 de angajaţi. Vom ajunge la 5.000 în jurul anului 2015, ceea ce înseamnă că în 2013 - 2014 vom începe angajările”,a  mai spus Schneider. La semnarea contractului de privatizare, americanii promiteau că vor ajunge în 2012 la 7.000 de angajaţi la Craiova. În replică faţă de întârzierile înregistrate de Ford în respectarea angajamentelor din contractul de privatizare referitoare la investiţii, Guvernul a decis să reducă ajutorul de stat oferit companiei. „Acum va fi substanţial mai mic. Nu putem spune dacă va mai fi peste 100 milioane de euro, putem spune doar că va fi mult mai mic decât valoarea iniţială de 200 milioane de euro”, a spus vicepreşedintele Ford, adăugând că americanii ar putea plăti şi amen¬da de 14 milioane de euro „dacă se decide să se plătească”, de care sunt pasibili conform contractului. Documentul iniţial semnat de americani cu statul român prevedea ca Ford să ajungă până în septembrie 2011 la un volum de producţie de peste 250.000 unităţi, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziţiei Automobile Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite