Firţulescu: „Am fi fost ruşinea ţării dacă Universitatea retrograda“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Firţulescu
Dragoş Firţulescu

Mijlocaşul Universității Craiova, Dragoş Firţulescu, consideră că lipsa de experienţă dată de tinereţea lotului a fost unul din principalele motive pentru jocul slab prestat de alb-albaştri sezonul trecut.

De asemenea, pierderea cauzată de accidentarea lui Florin Costea a cântărit mult pentru echipă, Firţulescu considerându-l pe decarul Ştiinţei drept un jucător decisiv, care poate face diferenţa într-un meci.

A fost un sezon mult mai solicitant decât ne-am fi aşteptat, plin de griji, de emoţii, de stres. Am trecut prin multe, dar cel mai bine e că am reuşit salvarea. Am fi fost ruşinea ţării dacă Universitatea retrograda, nici nu vreau să-mi închipui ce s-ar fi întâmplat. Oricum, nu putem fi mulţumiţi cu o asemenea evoluţie, este o clasare care nu face cinste Craiovei“, a spus Dragoș Firțulescu pe site-ul oficial clubului.

A fost greu de îndurat pentru jucătorii tineri o astfel de presiune, fiindcă nu ne mai confruntaserăm cu o asemenea situaţie, miza era imensă. Important este că am menţinut echipa în prima ligă, dar nu trebuie să ne bucurăm că am terminat pe locul 13, nu e normal. S-a simţit mult şi lipsa celor care au plecat în iarnă, fiindcă printre ei s-au numărat şi fotbalişti maturi. Ei ar fi ştiut să trateze mai bine unele momente în care noi am fost poate prea precipitaţi sau prea naivi. Cea mai importantă absenţă însă a fost cea a lui Florin Costea. Când jocul nu mergea, când nu reuşeam să doborâm apărarea adversă, am fi avut nevoie de sclipirile lui. Nu am fi ajuns să depindem de ultima etapă dacă Florin era apt meci de meci", a mai spus Firţulescu.

Mijlocașul de 21 de ani al Științei a vorbit și despre evoluția sa, de care nu este pe deplin mulțumit.

„Nu pot fi mulţumit de mine, aş fi putut să joc mai bine. Mi-am dorit cel mai mult să reuşesc în sfârşit să înscriu pentru Ştiinţa într-un meci oficial, dar din nou trebuie să amân acest lucru pentru campionatul următor. Nu cred că m-am remarcat cu foarte multe lucruri exceptând câteva driblinguri reuşite. Pot însă să spun că am intrat mereu dispus să dau maximum pe teren la fiecare meci“, a explicat jucătorul.

Cred că trebuie să fim mai conştienţi pentru ce club evoluăm, să fim mai serioşi, mai implicaţi. Trebuie să luăm mult mai în serios antrenamentele, pregătirea generală, să schimbăm atitudinea, deoarece jucăm, totuşi, pentru Universitatea Craiova. De când sunt eu la acest club, de aproape zece ani, pretenţiile întotdeauna au fost altele, nu suntem Ceahlăul sau o altă echipă să ne mulţumim că am mai rămas un an în primul eşalon“, a conchis Dragoș Firțulescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite