GALERIE FOTO/ VIDEO Filmul manifestaţiilor de la Craiova: de la miting pro-Arafat la protest anti-Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele mişcări de stradă în Craiova au fost anunţate încă de joi pe reţeaua de socializare Facebook, după ce în ţară avuseseră loc manifestaţii spontane. Primul protest al craiovenilor, anunţat pentru vineri la ora 18.30, nu s-a mai ţinut.

În cursul zilei de vineri, o asociaţie neguvernamentală din Bănie, „Speranţă pentru animale” a solicitat primăriei autorizarea unui miting de susţinerea a medicului Raed Arafat şi a SMURD, care ar fi trebuit să se desfăşoare duminică, în Piaţa Prefecturii. Organizatorii au solicitat autorităţilor locale să aprobe şi un marş către sediul SMURD, anticipând participarea a peste 500 de persoane. În cursul zilei de sâmbătă, după ce autorităţile centrale au anunţat retragerea din dezbatere publică a proiectului Legii Sănătăţii, ONG-ul a renunţat la organizarea protestului. Asta nu a împiedicat însă sute de craioveni să iasă în stradă, în Piaţa Prefecturii. Oamenii au afişat pancarde cu mesaje împotriva preşedintelui Băsescu şi a premierului Boc, declarându-se nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi, dar şi de creşterea corupţiei.

Manifestaţia a fost una paşnică, cei peste 100 de oameni din centrul oraşului spunând că atitudinea celor doi faţă de fostul subsecretar de stat Raed Arafat a fost doar picătura care a umplut paharul. După aproape două ore, protestatarii au plecat din Piaţa Prefecturii, anunţând însă că se vor reîntoarce duminică.

Click pentru a vedea o GALERIE FOTO de la protestul de duminică!



Mitingul de duminică a fost unul mult mai energic, peste 300 de persoane strângându-se în jurul orei 15.00 în Piaţa Prefecturii. Oamenii au afişat coroane pe care stătea scris „Un ultim omagiu adus lui Băsescu şi lui Boc. Un pitic şi un chior au distrus acest popor”, şi au scandat lozinci împotriva guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. În rândul manifestanţilor şi-a făcut apariţia şi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, dar şi un grup de suporteri ai Universităţii Craiova.

image

VIDEO


Protestul craiovenilor a ţinut până seara, manifestaţia încheindu-se fără incidente. Un grup de suporteri craioveni a decis însă să meargă cu trenul la Bucureşti pentru a participa la protestele din Piaţa Universităţii. În gara Roşiorii de Vede, 12 suporteri, în frunte cu Gabi Blondu’, liderul galeriei oltene, au fost daţi jos de poliţiştii de la Transporturi Feroviare. În timp ce liderul galeriei craiovene susţine că suporterii au fost daţi jos pentru verificări şi că acestea au fost tergiversate astfel încât aceştia să piardă şi ultimul tren către Bucureşti, poliţiştii din Roşiorii de Vede spun că cei 12 nu aveau bilet.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite