Viitorii avocaţi din Bănie, examinaţi Drept la Limba Română. Vezi aici cu ce notă s-a intrat pe locurile la buget!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examenul de anul acesta la Facultatea de Drept din Craiova a însemnat, pentru majoritatea candidaţilor, studiu în plus la Limba Română.

Testarea tip grilă cu 100 de întrebări a durat trei ore şi a avut ca scopuri verificarea cunoştinţelor la Limba Română, dar şi „viteza de lucru şi modul în care candidaţii reacţionează la stres“, ne spune Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept.
Cu o concurenţă de 2,09 candidaţi pe loc, grila a făcut diferenţa pentru locurile bugetate numai de la specializarea Drept, unde cea mai mică medie de admitere a fost 6,50, iar cea mai mare 9,79. Concursul de admitere la Limba Română i-a îndreptat, însă, pe cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu spre Administraţie Publică, unde concurenţa a fost de 3,75 de candidaţi pe loc, la această specializare nefiind nevoie decât de dosarul cu media de bacalaureat.
Mai puţini înscrişi decât anul trecut
Media mică de intrare la facultate nu i-a încurajat pe absolvenţii de liceu din Oltenia să aleagă Dreptul, dimpotrivă. „Numărul de înscrişi de anul acesta este de 827, faţă de 1.030, anul trecut. Aparent, este o scădere, dar, dacă raportăm acest număr la procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat, o să constatăm creşterea interesului pentru Facultatea de Drept“, a spus Dan Claudiu Dănişor.
Nici subiectele nu au fost lejere, mărturiseşte decanul viitorilor avocaţi, întrucât „am vrut să fie un examen serios, nu ne-au interesat notele mari. Oricum, se vede o îmbunătăţire la nivelul facultăţii, studenţii sunt mult mai bine pregătiţi“, mai spune Dănişor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite