300 de salariaţi ai Electroputere Craiova au fost disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri a fost ultima zi de muncă pentru 300 din cei peste 1.600 de oameni care lucrează în prezent în companie. Decizia de concediere colectivă a fost luată ca urmare a lipsei comenzilor.

Potrivit liderului de sindicat de la Electroputere, Aurel Bojenoiu, decizia concedierii colective a celor 300 de oameni a fost luată în urmă cu două luni, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţiei. „Am încercat să negociem, să mai amânăm aceste plecări, în speranţa că vor mai veni contracte, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Încercăm să ne extindem pe pieţele externe, în Orientul Mijlociu şi Apropiat, însă este destul de greu, având în vedere că noi nu am făcut investiţii în modernizare”,a spus Bojenoiu. Oamenii care vor fi disponibilizaţi vor primi cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime, potrivit Contractului Colectiv de Muncă.
Din această lună, la Electroputere vor mai lucra doar 1.360 de oameni în condiţiile în care la preluarea uzinei de către acţionarul majoritar Al Arrab Contracting Company, numărul angajaţilor ajungea la peste 2.500 de oameni.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite