Mai pleacă 300 de oameni de la Electroputere. Disponibilizările, cauzate de lipsa comenzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de muncitori de la Electro vor fi disponibilizaţi de la 1 octombrie, conducerea uzinei motivând lipsa comenzilor în contextul situaţiei dificile de pe pieţele internaţionale de profil.

Potrivit liderului de sindicat de la Electroputere, Aurel Bojenoiu, decizia concedierii colective a celor 300 de oameni a fost luată în urmă cu o lună, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţiei. „Am încercat să negociem, să mai amânăm aceste plecări, în speranţa că vor mai veni contracte, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Încercăm să ne extindem pe pieţele externe, în Orientul Mijlociu şi Apropiat, însă este destul de greu, având în vedere că noi nu am făcut investiţii în modernizare”,a spus Bojenoiu. Salariaţii din fabrică vor fi supuşi unui proces de evaluare pentru a-i putea selecta pe cei care rămâne fără serviciu. Cel mai probabil, se vor reduce posturi din sectorul de servicii şi cel TESA. Oamenii care vor fi disponibilizaţi vor primi cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie de vechime, potrivit Contractului Colectiv de Muncă.
Din luna octombrie, la Electroputere vor mai lucra doar 1.360 de oameni în condiţiile în care la preluarea uzinei de către acţionarul majoritar Al Arrab Contracting Company, numărul angajaţilor ajungea la peste 2.500 de oameni.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite