Disponibilizările, din nou pe tapet la Avioane Craiova. Până la sfârșitul anului în fabrică vor mai rămâne 125 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la fabrica de avioane nu şi-au mai primit salariul de aproximativ un an
Angajaţii de la fabrica de avioane nu şi-au mai primit salariul de aproximativ un an

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei, la Avioane Craiova ar urma să mai lucreze doar 125 de oameni, față de aproximativ 300, câți sunt în prezent. În nota de fundamentare a proiectului, ministerul de resort explică faptul că numărul de salariați rămas în industria de apărare, 1.611, este “strictul necesar”.

Salariile angajaților din fabrică vor fi asigurate, până în 31 iulie, prin redistribuirea unor sume din bugetul Ministerului Economiei. Finanțarea salariilor pentru intervalul 1 august - 31 decembrie va fi stabilită după ce Guvernul va analiza programul de restructurare al tuturor celor nouă companii din industria de apărare care urmează să opereze disponibilizări.
"În stabilirea numărului mediu maxim de personal de 1.611 salariați s-a avut în vedere strictul necesar pentru desfășurarea activităților de restructurare, privatizare, pază, administrarea patrimoniului și alte activități", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Economiei, potrivit Mediafax.
Salariații Avioane au protestat săptămâna aceasta în fața uzinei, nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile întregi de aproximativ un an.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite