Conflict deschis pentru câinii maidanezi. "Să dăm carne de câine la puşcăriaşi" versus "Eşti un misogin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Barbu a propus ca pucşăriaşii să fie hrăniţi cu carne de câine. Foto: Victor C. Boldîr
Mihai Barbu a propus ca pucşăriaşii să fie hrăniţi cu carne de câine. Foto: Victor C. Boldîr

Iubitorii de animale şi cetăţenii care au cerut să ia cuvântul ieri în timpul audierii publice şi-au aruncat cuvinte grele. Prima audiere publică pe tema legii care dă mână liberă autorităţilor locale să decidă eutanasierea maidanezilor s-a terminat cu un scandal între cele două tabere.

 Evenimentul se anunţa unul liniştit, mai multe persoane care se înscriseseră în lista de depoziţii alcătuită de organizatori susţinând că omorârea câinilor fără stăpâni nu este o soluţie umană, eficientă şi ieftină pentru municipalitate.

Printre soluţiile propuse de apărătorii patrupedelor, mulţi dintre ei reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor, s-au numărat sterilizarea obligatorie a câinilor de curte, sub sancţiunea amenzii, amenajarea unor padocuri speciale între blocuri dar şi continuarea campaniei de sterilizare începută în Bănie. „Între 2001 şi 2007 au fost eutanasiaţi 18.500 de câini în Craiova şi în 2008 erau pe străzi 8.500. Prin campania de sterilizare am reuşit să reducem numărul lor la 4.000”,a spus Aurelia Loacă, preşedinta Asociaţiei „Viaţa animalelor”.

„Puşcăriaşii să fie hrăniţi cu carne de câine”

Problemele au apărut după ce toţi cei înscrişi la cuvânt şi-au susţinut depoziţiile. Mai mulţi cetăţeni au cerut să fie ascultaţi iar fitilul scandalului a fost aprins de declaraţiile lui Mihai Barbu, de 81 de ani. „O să ajungem ca budiştii, să respectăm animalele şi microbii. Propun ca aceşti câini să fie ridicaţi la rangul de animale, să fie valorificaţi, sacrificaţi, iar persoanele care sunt închise în puşcării să fie hrăniţi cu carne de câine. Cei care sunt iubitori de animale, au o dambla la cap”, a încheiat bătrânul, în huiduielile celor prezenţi în sală.
Nu a durat mult până când conflictul iscat între cele două tabere a devenit personal, cele două părţi hotărând să îşi rezolve socotelile faţă în faţă. Mihai Barbu s-a ales cu apelativul „misogin” din partea iubitoarelor de animale, care au încercat să îl convingă că au dreptate recitându-i din Biblie sau cu versurile „Din bucata mea de pâine...”. Numai intervenţia promptă a organizatorilor şi experţilor prezenţi a făcut ca audierea publică să nu se transforme într-o luptă corp la corp.


Concluzia întâlnirii de ieri a tras-o însă, încă de la început, directorul societăţii de salubritate, Flavius Sirop. „Prin adăpostul de la Făcăi se perindă, lunar, 90 de câini. Dacă s-ar decide eutanasierea, anual, numărul câinilor eliminaţi prin această metodă nu ar fi mai mare de 1.000. Riscăm să avem chiar un spor negativ, în sensul că numărul eutanasierilor să fie mic în raport cu animalele care apar pe stradă”,a spus directorul SC Salubritate Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite