GALERIE FOTO Casele din centrul istoric al Craiovei, capcane pentru trecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plimbare prin centrul istoric al oraşului Craiova s-ar putea transforma într-un adevărat coşmar în orice moment. Zeci de clădiri-monument lăsate în paragină de proprietari sunt într-o avansată stare de degradare, iar primăria nu a ridicat până acum vreun deget pentru remedierea situaţiei.

Dacă aveţi drum prin faţa Hanului Puţureanu din Bănie, situat pe strada Matei Basarab, în centrul Craiovei, să staţi cu ochii pe ornamentele şi stucaturile clădirii, cândva una dintre cele mai cunoscute din oraş.

Există şanse destul de mari ca o bucată din faţada clădirii să vă cadă în cap, dacă nu sunteţi atent. Membrii comisiei care au evaluat anul acesta, la ordinul prefectului de Dolj, starea monumentelor istorice, în special a celor la care s-au efectuat lucrări de reparaţii, au ajuns la concluzia că situaţia este atât de gravă încât unele dintre aceste clădiri pun în pericol trecătorii.

image

Este şi cazul Hanului Puţureanu, despre care membrii comisiei susţin că „există riscul major ca o parte din elementele de construcţii (balcoane, galerie) de la etajul din curtea interioară cât şi elemente decorative de pe faţada de pe strada Matei Basarab să se prăbuşească, astfel încât să pună în pericol chiar viaţa unor locatari, a unor pietoni”, se arată în raportul comisiei.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite