Contractele finanţate din fonduri europene, la control. Doljenii şi oltenii, buni de plată dacă autorităţile pică testul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile doljene riscă să plătească din buget milioane de lei pentru nereguli la licitaţiile din cadrul unor proiecte europene. Cele cinci contracte de lucrări vizate vor fi controlate de Ministerul Dezvoltării.

Contribuabilii doljeni şi cei olteni ar putea plăti din propriul buzunar neregulile găsite de Ministerul Dezvoltării în cadrul unor contracte finanţate prin Programul Operaţional Regional. Consiliile din cele două judeţe riscă să înapoieze între 5 la sută şi 25 la sută din valoarea contractelor încheiate cu constructorii în cazul reabilitării şi modernizării a cinci porţiuni de drumuri. „În urma verificărilor efectuate asupra procedurilor de achiziţie publică derulate pentru implementarea proiectelor finanţate prin Axa 2 a Programului Operaţional Regional, există suspiciune de nereguli asupra a cinci proiecte din judeţele Dolj şi Olt. Pentru acestea s-au propus corecţii între 5 şi 25 la sută din valoarea fiecărui contract de lucrări“, se arată într-un răspuns dat ziarului „Adevărul“ de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Potrivit reprezentanţilor instituţiei, administraţiile judeţene ar fi impus în cadrul procedurii de atribuire condiţii restrictive pentru firmele participante. „În Dolj şi Olt, membrii Consiliilor Judeţene au impus companiilor care participă la licitaţie condiţia ca staţia de beton să se afle la o distanţă fixă faţă de un anumit oraş, ceea ce a defavorizat alte firme“, au declarat responsabilii MDRT. Cum numai în Dolj, valoarea contractelor pe cele trei lucrări de reabilitare finanţate prin POR depăşeşte 100 de milioane de lei, nivelul rambursării ar putea ajunge la câteva zeci de milioane de lei în cele două judeţe.

Află mâine prin ce verificări vor trece proiectele depuse de consiliile judeţene din Dolj şi Olt din

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite