Conducerea CEZ, rugată să păsuiască primăriile rău-platnice. Răspuns: Dacă vom recupera datoriile, vom face şi investiţii în reţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEZ, rugat să nu lase în beznă primăriile din Dolj. Foto: Adevărul
CEZ, rugat să nu lase în beznă primăriile din Dolj. Foto: Adevărul

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, le-a cerut astăzi reprezentanţilor CEZ, compania cehă care furnizează energie electrică locuitorilor din judeţ şi regiune, să nu mai taie lumina primăriilor care nu au plătit facturile fix la termenul stabilit.

Şeful administraţiei doljene le-a explicat managerilor CEZ că localităţile din judeţ se confruntă cu serioase probleme financiare. "Sunt localităţi care, poate nu au avut fondurile necesare şi nu au putut achita la timp factura, iar la dumneavoastră nu mai găsesc înţelegere decât până la termenul stabilit de lege şi apoi le este tăiată lumina. Înţeleg că la dumneavoastră elementul economic este dominant, însă partea asta socială, pe care o avea această instituţie, a cam dispărut”, a declarat Prioteasa.
 
La rândul său, directorul Direcţiei de Exploatare al CEZ Distribuţie, Ion Dobrescu, a afirmat, în cadrul întâlnirii, că societatea se confruntă cu problema recuperării de creanţe atât de la consumatorii casnici, cât şi de la consumatorii agenţi economici. "În acest sens am demarat la 1 august un proiect pilot de recuperare a creanţelor la Drobeta Turnu Severin prin care datornicii sunt debranşaţi de la reţea (…) Noi investim în mentenanţa reţelelor 15 milioane de euro. Dacă vom recupera datoriile, vom face mai multe investiţii în reţele, ceea ce înseamnă bani mai puţini în mentenanţă, care devine în acest fel mai ieftină”, a declarat Ion Dobrescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite