Reabilitarea centrului istoric al Craiovei va fi scoasă la licitaţie. Primăria pune la bătaie 13 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea craioveană intenţionează sp scoată la licitaţie lucrarea de amenajare şi revitalizare a centrului istoric din Craiova, contra sumei de peste 58 milioane de lei fără TVA, adică peste 13 milioane de euro.

Anunţul de intenţie a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pe 19 ianuarie, Primăria Craiova căutând un antreprenor care să reabiliteze străzile şi trotuarele din centrul istoric, reţelele de apă şi canalizare, reţeaua de iluminat stradal, spaţiile verzi dar şi să monteze mobilier urban. Băncile şi stâlpii de iluminat vor da un aspect boem centrului istoric, fiind reporuse după modelul folosit la Paris în 1900.
Planul de reabilitare a 12 hectare din cele 380 ale centrului istoric nu cuprinde modernizarea clădirilor ci doar schimbarea ambientală a zonei. Proiectul a fost realizat pentru suprafaţă cuprinsă între străzile A.I. Cuza, Mihail Kogălniceanu, Eugen Carada, Arieş şi Teodor Aman. Practic, planul se referă la zona Lipscani şi împrejurimile acesteia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite