Ghişeele de la Evidenţa Populaţiei, asediate de căpşunari. Sute de craioveni vin din străinătate să-şi preschimbe actele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de craioveni care lucrează în străinătate au luat cu asalt în august ghişeele Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Bănie. Numărul celor care au făcut cereri pentru eliberarea actelor de identitate a crescut cu 30% în această lună.

La ghişeele de la Buletine nu bate niciodată vântul, dar aglomeraţie ca în luna august funcţionarii văd mai rar. Sute de persoane care lucrează în străinătate şi se întorc acasă în concediu se grăbesc să îşi preschimbe actele, să obţină documente pentru viza de reşedinţă, astfel încât să nu aibă probleme cu autorităţile străine, iar cozile sunt îngroşate şi de craiovenii cărora le-au expirat actele. De cum răsare soarele, la Buletine nu mai e loc să arunci un ac.
Funcţionarii de la Serviciul Public de Evidenţă a Persoanelor din subordinea Primăriei Craiova lucrează la foc continuu, aşa cum s-a întâmplat şi ieri. Sala de aşteptare s-a dovedit neîncăpătoare pentru zeci de oameni care aşteptau la rând, cu bonul de ordine în mână, să fie strigaţi. „Ne grăbim foarte tare pentru că într-o săptămână trebuie să plecăm înapoi. Ne-am trezit de dimineaţă, dar nu credeam să fie aşa de aglomerat. Oricum, parcă s-au mai schimbat lucrurile faţă de alţi ani, când stăteam pe aici nopţile, că se făceau liste de aşteptare şi nu ştiai niciodată dacă apuci sau nu să pleci cu actele în regulă“, a spus Viorel Dumitraşcu, un craiovean care lucrează de ani buni în Italia. Şi Lidia Gavrilă, îngrijitoare la un azil de bătrâni de peste hotare, crede că lucrurile la ghişee s-au mai schimbat, dar tot ar fi loc de îmbunătăţiri. „În străinătate nu o să vedeţi niciodată coadă. Se lucrează totul pe calculator, cerere, documente, tot, iar funcţionarii sunt numai zâmbet. Doar te duci la ghişeu să le ridici. Oricum, măcar e un progres cu bonul de ordine“, a spus craioveanca.


Reprezentanţii Serviciului Public de Evidenţă a Persoanelor susţin că luna august este, în general, una extrem de aglomerată pentru funcţionari din cauza întoarcerii românilor de peste graniţe, dar nu numai. „ Am primit, în medie, între 2.496 de cereri de eliberare în luna aprilie şi 2.936 în luna martie. Spre comparaţie, în luna august s-au înregistrat până acum 3.772 de cereri, însă mai avem ziua de miercuri zi de eliberare“, a spus Veronica Băbălău, purtător de cuvânt al instituţiei.

Află astăzi, din Adevărul de Oltenia, ce alte cauze au găsit autorităţile pentru cozile de la ghişee!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite