Facturi-surpriză pentru craiovenii care stau la bloc. Vezi cât te-ar putea costa căldura la iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi craiovenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor primi din această seară căldură în calorifere, însă preşedinţii asociaţiilor de proprietari susţin că nu li s-a comunicat oficial care va fi preţul gigacaloriei.

Deşi conducerea Regiei de Termoficare a anunţat că preţul gigacaloriei va fi de 280 de lei, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari spun că deocamdată nu au primit nimic oficial în acest sens. „În acest moment chiar nu ştiu cât va fi factura la căldură pentru un apartament, nu am primit nimic oficial, doar ce am mai citit şi noi prin presă”, a spus Victor Stamin, preşedintele Asociaţiei 5 din cartierul 1 Mai.

Acesta a precizat însă că se aşteaptă la preţuri mult mai mari faţă de anul trecut, când în cadrul asociaţiei pe care o păstoreşte căldura la un apartament de patru camere nu a fost mai mult de 320 de lei. În medie, un craiovean care locuieşte la garsonieră a plătit anul trecut între 120 şi 180 de lei doar pentru căldură, în timp ce pentru un apartament de două camere, căldura a costat 200-250 de lei, în funcţie de zonă. Încălzirea unui apartament de trei camere a ajuns în iarna 2010-2011 la 250-350 de lei, în timp ce pentru un apartament de patru camere s-au plătit chiar şi 400 de lei.
Dacă mărirea cu 45% a preţului gigacaloriei se va reflecta în facturile craiovenilor, înseamnă că pentru o garsonieră, căldura va costa lunar 175-250 lei, iar pentru un apartament de două camere factura agentului termic va ajunge la 290-360 de lei. În cazul unui apartament de trei camere, căldura ar putea costa între 350 şi 450 de lei, iar craiovenii care locuiesc la patru camere vor plăti între 400 şi 550 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite