Beldeanu mai are o singură dorinţă: „Vreau să văd Ştiinţa într-o cupă europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurică Beldeanu
Aurică Beldeanu

Fostul mijlocaş al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, îşi aniversează astăzi ziua de naştere. Eroul de la Leeds împlineşte 59 de ani şi nu-şi doreşte decât să fie sănătos.

„Nu îmi arde de chefuri. Tot ceea ce vreau este să fiu sănătos. Ăsta e cel mai important lucru“, a afirmat Beldeanu, care anul trecut a depăşit cu bine o operaţie dificilă.

„Vulpea“, aşa cum era poreclit mijlocaşul Ştiinţei, pentru modul extraordinar în care anticipa jocul adversarilor, nu poate să nu se gândească însă şi la echipa sa de suflet, Universitatea. „În ceea ce priveşte fotbalul, nu mai am decât o dorinţă: Craiova să scape anul acesta de la retrogradare, iar la anul să o văd jucând într-o cupă europeană. Ăsta e visul meu şi cred că al tuturor suporterilor acestei echipe“, a spus Aurică Beldeanu.

Bucureştean la origine, fostul internaţional a început fotbalul la Progresul Bucureşti (1968-1972), perioadă în care a debutat în echipa naţională (1971). După patru sezoane la CSM Reşiţa (1972-1976), Beldeanu a ajuns la Universitatea, unde a jucat până în 1985. În Bănie a cunoscut gloria fotbalistică, trecându-şi în palmares două titluri de campion, patru cupe ale României şi meciuri în cupele europene.

Sfertfinalist în Cupa Campionilor Europeni (1982) şi semifinalist al Cupei UEFA (1983), Beldeanu şi-a încheiat cariera la Chimia Râmnicu Vâlcea (1986).

În competiţiile internaţionale a marcat cinci goluri, dintre care cel cu Leeds United (1979, în deplasare) şi cel de la Craiova, cu Zelezniciar (1984) sunt antologice. În naţională, Aurică Beldeanu are la activ 19 partide oficiale şi un gol.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite