VIDEO Un avion care trebuia să ajungă la Timişoara a derapat pe pista aeroportului din Bănie. Două elice s-au rupt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La bordul avionului se aflau 48 de persoane, iar două au avut nevoie de îngrijiir medicale
La bordul avionului se aflau 48 de persoane, iar două au avut nevoie de îngrijiir medicale

Un avion cu 48 de pasageri la bord care trebuia să plece în această dimineaţă către Timişoara a derapat la decolare din cauza gheţii acumulate pe pista aeroportului din Craiova.

UPDATE 2 Directorul aeroportului din Bănie, Mircea Dumitru, a declarat că deocamdată nu se poate vorbi de o eroare de pilotaj în cazul avionului tip Saab 2000 care a derapat pe pistă. "Am vorbit cu copilotul şi susţine că, la un moment dat, avionul a tras dreapta şi nu a mai putut fi controlat. Pasagerii au sărit de la o înălţime de un metru, un metru şi jumătate, nu de la trei metri, cum s-a spus. În momentul de faţă se fac cercetări pentru a vedea exact care au fost cauzele incidentului",a spus Dumitru.

UPDATE O femeie în vârstă de 60 de ani s-a rănit la piciorul drept în timp ce încerca să coboare din avion. Femeia a povestit că pasagerii au fost nevoiţi să sară din avion pentru că nu li s-a pus la dispoziţie o scară. Maria Vasilache, care este originară din Segarcea şi trebuia să ajungă în Germania la rude, aşteaptă de mai bine de o oră în incinta aeroportului din Craiova sosirea ambulanţelor.

VIDEO

Pasagerii au povestit clipele de groază petrecute în avion. "Toată lumea s-a panicat, iar stewardesele ne-au spus să sărim, că se rostogoleşte avionul. Credeam că nu mai apuc să trăiesc",a  spus Oana Creţeanu, de 26 de ani, din Craiova.

avion 2

După mai bine de o oră de la incident, au sosit echipajele SMURD, ISU şi o ambulanţă. Ambulanţa a preluat o femeie gravidă, căreia i s-a făcut rău. Deocamdată nu se cunoaşte starea femeii.

VIDEO

avion 3

Pilotul nu a putut controla decolarea şi, în timpul manevrelor, două elice ale avionului s-au rupt. În urma incidentului, aeroportul din Craiova a fost închis, iar pasagerii care urmau să plece la Timişoara au fost conduşi la terminalul de Plecări.

avion 4

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO de la locul incidentului!

Incident aviatic pe aeroportul din Craiova. Foto: Victor C. Boldîr
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite